<

Fra guldholdet til ponydressur14-03-2023 - 16:28

MCH's Varmblodspris tilfaldt i år det danske dressurlandshold, som vandt guld ved VM 2022 - og i en flot gestus gav de vinderchecken videre til Støtteforening for Ponydressur

 

De fire danske dressurryttere ankom med stand, idet de blev kørt ind af et flot firspand.  Jan Pedersen viderebragte denne besked på vegne af guldholdet:

 

Hvis man vil høste i fremtiden, er det vigtigt at gøde rødderne. Sportslig succes i ridesporten starter i det små – oftest med ponyerne. Derfor har guldholdet besluttet at donere prisen videre til ”Støtteforening for Ponydressur”, som Rigmor Christensen er primus motor for. Smuk gestus – flot og fremtidsorienteret!

 

MCH's Varmblodspris på 25.000 kr. er blevet uddelt hvert år siden 2004, og det er en pris, der bruges til at hædre personer, der har ydet en ekstraordinær præstation for Dansk Varmblod.

Prisen overrækkes af MCH Messecenter Hernings direktør Georg Sørensen, og Dansk Varmblods formand Jan Pedersen akkompagnerede ham med disse ord:

 

Når det regner på præsten, så drypper det på degnen, siger man. Og når det regner på dansk ridesport, drypper det på dansk hesteavl. I august sidste år regnede det kraftigt på dansk hestesport. Vi blev vidne til nogle af de største triumfer nogensinde – og faktisk lige her i Herning.

Vi oplevede et enestående VM, der blev kronet med fire individuelle guldmedaljer i paradressur og VM-guld for hold i dressur. Den triumf får betydning for dansk ridesport, og den er utrolig vigtig for dansk varmblodsavl.

Dressurlandsholdet bestod af Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera, Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack samt Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell – til sammen er de simpelthen guldholdet.

MCH's Varmblodspris 2023 går til guldholdet!

<