< Tilbage

Formandsberetning Ponydressur 2016: 05-04-2017 - 13:39

År 2016 har været et forrygende godt år, hvor de sportslige toppræstationer har været de bedste i mands minde.

Når vi ser tilbage på 2016, kan vi kun være superstolte over de sportslige præstationer pony dressurrytterne har opnået ved årets mesterskaber. 

 

Men også superstolte over at se, at hele ponydressur sporten kvalitetsmæssig bliver bedre år efter år. 

EM med de bedste resultater i mands minde.

Specielt var det de flotte præstatione vores ryttere leverede ved årets EM på Vilhelmsborg. Med et hold bestående af 2 rutinerede ryttere fra sidste års EM bronzehold og 2 EM debutanter, opnåede de at kunne bestige sejrsskamlen som sølvvindere. 

 

Derudover høstede Louise Faurholm Christensen og Vegelins Goya hele 2 individuelle bronzemedaljer, tæt forfuldt af Sara Aagaard Hyrm og Der Harlekin B med 2 individuelle 4. pladser, og i Kür fulgte Kristian Würtz Green og Lilo L efter på den individuelle 5. plads. 

 

Det bedste resultat i mands minde, da det danske hold ikke har opnået at få sølvmedaljer siden 1998. Det er første gang af samme rytter har opnået 2 individuelle medaljer ved samme EM, og de efterfølgende danske ryttere har ligget så flot i toppen af placeringerne. Det lover godt for den kommende sæson og fremtiden. 

 

En stor tak til VILHELMSBORG for et superflot arrangeret EM, som blev afviklet eminent flot i disciplinerne dressur, spring og military. Mange af de førende ridenationer siger,” det bedste indtil dato”.

 

Nordisk mesterskab med suveræne resultater.

Ved årets Nordiske Mesterskab i Ypäja i Finland viste begge hold rigtig flot ridning. Det resulterede i at begge hold satte sig på hold guldmedaljerne, og alle individuelle medaljer. Bedre kan det vist ikke gøres. Ved NM fik rytterne på tværs af alder lejlighed til at være sammen. Det flotte og lune vejr gav hele flokken mulighed for fællespisning ved den tændte grill. Udover hyggen ved fællesspisningen, blev der spillet en del fodbold og rundbold. Et dejligt mesterskab hvor sammenholdet var i top både mellem rytterne på tværs af alder og deres forældre.

 

Flere høster gode erfaringer ved internationale starter.

Flere af vores ryttere har deltaget ved internationale stævner, hvor de har kunnet måle sig med de bedste i Europa. En positiv udvikling, som er med til at højne dansk ungdom dressurs anseelse internationalt, og vigtig erfaring som led i de unge rytteres videre talentudvikling.

 

Årets individuelle mesterskaber viser stor tilgang af ryttere med fine resultater.

Årets individuelle DM var lagt i hænderne på de rutinerede stævnearrangører ved Hovgaard Rideklub på Fyn. Et velafviklet DM, hvor der blev vist flot ridning.

 

Fredag aften havde støtteforeningen ponydressur.dk fået mulighed for, at sende alle der havde lyst en tur gennem trætoppene i Gorillapark Svendborg. En sjov og alsidig aktivitet, som blev sluttet af med fællesspisning ved den tændte grill i det store telt.

 

Også Hovgaard Rideklub havde arrangeret en festlig fællesspisning lørdag aften med banko spil, som mange deltog i.

 

DM stævnet er også finalestævnet for den nye Stilcup som blev lanceret sidste år.

Det er tydeligt at stilcuppen er en succes, og at beridere/trænere finder vigtigheden af at de unge ryttere kommer godt fra start og får lært vigtigheden af rytterens opstilling og indvirkning. Det er derfor glædeligt, at der fra 2017 indgår stilkarakterer ved DM for kat 3.

 

Også for de ekvipager der ikke startede DM klasserne, havde Hovgaard Rideklub sørget for, at de fik deres egen gennemgående Sydbank cup.

 

Hold DM i Frederikshavn med stor tilgang af hold. 

Danmarksmesterskaberne for klubhold i Frederikshavn blev igen afviklet med rekord stor tilslutning, hvilket betyd, at kvalifikationsklasserne blev afviklet over 2 dage med 2 dommerhold. Men de gæve Frederikshavnere klarede at holde den høje standard for arrangementet, og festaftenen med kåring af holdene der fik præmier for ”stemning til hest- hvem er bedst”, blev lige så festlig som den plejer.

Dejligt at Frederikshavn fortsætter med at stå som arrangør af dette mesterskab næste år også.

 

ECCO Pony Cup medvirker til talentudvikling af de unge ryttere.

Igen i år har årets ECCO CUP været en succes, som vi sætter stor pris på. Ingen tvivl om at denne turnering er med til at underbygge den fremgang, der er i ungdomsdressuren. Det er blevet en meget attraktiv turnering, som rytterne ser frem til at deltage i. Den indgår tydeligt som en målsætning i mange rytteres udviklingsplan.

 

B- stævner og Samlinger

Årets landstævner har vist fortsat stabil tilgang, og ved november måned Observationssamling fik vi set mange nye ryttere på vej mod landstævnerne. Det generelle indtryk er, at rytterne har fokus på deres opstilling og indvirkning, og at de er modtagelig for de anvisninger de får. Det har været glædeligt at se, at rytterne møder velforberedte, og at de synes at være på rette vej i deres ridemæssig udvikling.

 

Ved samlinger for inviterede ryttere i bruttotruppen har der udover det ridetekniske, også været fokus på fysisk og mental træning. Sidste år fik inviterede ryttere lagt et individuelt træningsprogram ved cant. scient i idræt/biomekanik Lasse Kristensen. Over året har yderlig flere ryttere taget imod tilbuddet om at kommer i træningsforløb hos Lasse Kristensen, hvilket ses som en glædelig udvikling, som er med til at styrke den enkelte rytter til på sigt at blive stærkere atleter.

 

 

 

Tak til:

 

 

 • Forældre og trænere for den støtte i yder i det daglige, og som er grobund for den fremgang, der er i udviklingen af de enkelte ryttere og deres ponyer.

 • Rytterne for den tid og ihærdighed I dagligt bruger sammen med jeres ponyer for vores sport.
   

 • Dansk Ride Forbund, klubber og stævnearrangører for de rammer der er udviklet til afvikling af sporten.
   

 • Tak til dommerne og øvrige officials for jeres medvirken til at vores sport og unge ryttere kan udvikles.
   

 • Og stor tak til ECCO for vores unikke turnering som er med til at udvikle vores ryttere til internationalt niveau. 
   

 • Tak til Toosbuy Fonden for afviklingen af årets ECCO samling på ECCO Centret i Tønder.
   

 • Også en tak til støtteforeningen ponydressur.dk og støtteforeningens sponsorer, som over året har gjort det muligt at ydet tilskud til arrangementer, samlinger og middag til EM medaljetagerne.
   

 • Tak til de dejlige ponyer fordi de giver os så mange fantastiske stunder

 

 

Kasserens Beretning

 

I støtteforeningen kan vi være stolte over, at vi ved forskellige aktiviteter, har understøttet holdene ved årets NM i Finland  og ved EM på Vilhelmsborg.

 

Ligeledes har vi atter i år haft forskellige sociale tilbud til vores medlemmer.

 

Her kan nævnes:

 

 • Årets Generalforsamling, med lodtrækning af gode præmier.
 • Medaljefejring ved Nordisk Mesterskab
 • Samling for støtteforeningens medlemmer ved EM på Vilhelmsborg.
 • Medaljefejring ved EM
 • Tur i Gorillapark Svendborg i forbindelse med DM
 • Klassesponsor for en kat 3 klasse ved DM
 • Opgradering af hjemmesiden
 • Lavet Webudgave af årsskrift
 • Givet Rosetter til årets Rosenparade
 • Lavet en flot stævnekalender.
 • Salg af foreningens polo og pins.

 

Antal Sponsorer 2016: 13

Antal Medlemmer: 60

 

Aktuelle antal sponsorer for 2017: 8

Antal medlemmer: 25 heraf, 

 

Vi ser nu frem til et lige så begivenhedsrigt 2017, hvor vi skal til Nordisk Mesterskab i Hammerø i Sverige i uge 26, og Europamesterskaberne i Kaposvar i Ungarn i uge 30. 

< Tilbage