< Tilbage

DM og Finale i Topponyers Stilcup i Hovgaard 201905-09-2019 - 18:19

Atter en forrygende godt afviklet DM i Hovgaard Rideklub, hvor også årets vindere af Topponyers Stilcup blev fundet. Og i år med åbningsceremoni, hvor alle DM deltagere blev præsenteret, og det nye Guldvindende Ponylandshold blev hyldet. Ligeledes fik sidste års championatsvinder Alexander Yde Helgstrand overrakt Championatsnålen af Rideforbundets Formand Ulf Helgstrand. 

 

 

 

 

 

Det er en fornøjelse at komme til stævnet i Hovgaard, hvor man virkelig mærker, at et godt forberedt stævne giver et velafviklet stævne.  Hold nu op, hvor der er gang i alle frivillige krafter, som alle fremtræder med åbne arme og et smil på læben. At vejret i den grad tilsmilede dette DM var selvfølgelig et ekstra plus til den gode stemning. Klubben har i dag 3 fantastisk gode udendørsbaner, og et stort ridehus på 20X80, så der er rigelig plads til alle. 

 

Topponyers Stilcup

Stilcuppen blev i år vundet af Kirstine Kærup Balling på Stald Hove's Safa Junior fra Struer Rideklub. 2'er blev Camilla Byskov Eyby på Gribsvads Hiba fra Ringkøbing Rideblub og 3'er blev Jasmin Struntse Torp på Hear My Voice fra Aalestrup Heste og Rideklub. 

Klassen blev bedømt af en dressurdommer og 2 stildommere. 

 

Kat 3 ponyernes DM

Kat 3 ponyernes mesterskab bliver ligeledes afholdt som en stilkonkurrence. DVS at dressurøvelserne bliver bedømt 3 dressurdommere og 2 stildommere. Det er 2. år denne bedømmelsesform bruges. Som udgangspunkt er bedømmelsesformen rigtig fin, da det er vigtigt for børnenes udvikling af rytterkompetencer, at der lægges vægt på korrekt opstillig og indvirkning. Men tiden har vist, at det vil være formålstjenlig at se på om vægtningen af bedømmelsen af øvelserne og stilbedømmelsem er hensigtsmæssig i den nuværende form. Nu vægter de 50/50. 

Årets DM vinder for kat 3 blev Ulrikke Kiertner Kolmorgen på Meraviglioso Stallone fra Sportrideklubben Vallensbæk. 2'er blev Emil Pedersen på Groves Georges of the Jungle fra Vejle Rideklub. 3'er blev Alberte Josefine Harsbo på Parcybedw The Distroyer fra Østsjællands Rideklub. 

 

Kat 2 ponyernes DM

Dette mesterskab blev vundet af årets Nordiske Mester i CDIP klassen Josefine Gert Nielsen på Dot Com fra Rideklubben Ørsted Holme. Josefine lagde sig allerede på førstedagen sikkert i front, men måtte vige pladsen på 2. dagen, for at slå til i 3. dagen Kür.  2'er blev Cecilie Lyngvild på Tovdals Golden Future Imperial fra Sportsrideklubben Vallensbæk.. 3'er blev Elisabeth Cecilie Bonefeld Dahl på Truly Yours fra Rideklubben Ørsted Holme. 

 

Kat 1 ponyernes DM 

Kat 1 ponyernes mesterskab blev et spændende opgør mellem Liva Addy Guldager Nielsen og Nathalie Thomassen, som begge var på det danske Guldhold ved årets EM. Liva endda med 2 individuelle EM sølvmedaljer. 

Ikke uventet blev det Liva Addy Guldager Nielsen og D'Artagnan, der blev danske mester, men tæt forfuldt af Nathalie Thomassen på Lykkehøjs Dream of Dornik. 3'er blev Mathilde Sofie Jepsen på Tackmanns Cookie, som beviste at hun absolut var i stand til at vise ponydressur på højt niveau. Mathilde var på årets Guldhold ved Future Champions i Hagen, og var ligeledes på holdet ved årets Nordiske Mesterskaber på Vilhelmsborg.  

 

Det blev et DM, hvor der blev vist ponydressur på allerhøjeste plan. HVOR HAR VI MEGET AT VÆRE STOLTE AF, NÅR VI SER SÅ MANGE DYGTIGE PONYRYTTERE. 

< Tilbage