< Tilbage

Nordic Baltic Championship i Drammen den 27.-30. juni 201826-08-2018 - 17:21

Danmark var medaljeslugerne ved dette mesterskab , hvor Kat 1 holdet vandt guldmedaljerne, og kat 2 holdet fik sølv.

De individuelle medaljer blev fordelt på følgende måde:

Kat 1: Alexander Yde Helgstrand og Adriano B blev Nordisk Mester, Sophia Winther Andersen og Der Harlekin B fik sølv, og Silke Andersen og Nyholdts Dundee fik Bronze

Kat 2: Cecile K Hansen og Weber af Kongshøj blev Nordisk Mester, Sophia Boje Obel Jørgensen og Cascadura fik bronze.

Et fantastisk godt og vel afviklet Nordisk Mesterskab.

Årets Nordiske mesterskab blev holdt på et helt nyt dressurstadion ved Drammen Ridecenter i Lier ved Drammen. En utroligt flot anlagt bane, hvor bunden og området omkring banen og opvarmningen var på højt internationalt niveau.

Banen blev indviet i forbindelse med Åbningsceremonien, som ved Nordisk Mesterskab altid er speciel, da det er både pony, junior og youngrytterne i dressur og springning der deltager.

Vejret var med arrangørerne, da alle konkurrencer blev holdt i flot solskinsvejr.

Godt kammeratskab

Når så mange danske ryttere er på samme sted, skabes der rigtig god stemning. Det var der bestemt også i år, hvor et telt bag stalden blev samlingspunkt for ryttere og supportere. Alle er selvfølgelig fokuseret på at skulle præstere. Det er derfor vigtigt at der er god stemning i hele gruppen,- og det var der i den grad.

De klarer sig fantastisk godt, de danske rytterspirer.

Ved dette Nordiske mesterskab skulle kat 1 ponyerne gennem både measuring (måling) og hesteeftersyn inden start på mesterskabet. Kat 2 ponyerne kan klare sig med hesteeftersynet. Alle danske ponyerne gik glat gennem disse test, og kunne forberede sig på deres starter. Dagen inden første klasse har rytterne lejlighed til at ride på konkurrencebanen, hvor alt pynt og udstyr er sat op. Alligevel kan det ikke undgåes, at der under konkurrencen kan komme noget udenfor banen som kan distrahere ponyerne. Men generelt klarede de danske ponyryttere disse udfordringer på bedste vis.

Konkurrencerne første dag.

Kat 2 ponyerne lagde ud med en PRI, som er en opvarmningsklasse.Fie Dybro Jensen og Kavgaards Dundee blev 2'er i denne klasse med over 70 %, Cecilie K Hansen og Weber blev 3'er lige efter Fie. Sophia blev 5'er og Johanne 6'er.

Kat 1 ponyerne rider første dag PRT, som er første afdeling til Holdmedaljerne, der  sammen med PRM dagen efter fordeler medaljerne. De 4 danske ryttere lagde sig i spidsen fra start. Alexander og Adriano var 1'er med 78 %, Sophia og Harlekin var 2'er med 75%, Silke og Dundee var 3'er med 72% og Dagmar og Campary bleb 4'r med 70%.  Et rigtig godt og suverænt udlæg af de danske ryttere.

Konkurrencens anden dag - de individuelle medaljer.

Anden dagen er dagen for fordeling af holdmedaljerne for både kat 1 og kat 2.

Kat 2 ponyerne  lagde ud i PRT programmet. I dagens program opnåede Cecilie og Weber at blive 3'er med 70 %, Sophia og Cascadura blev 4'er med 69 %, Fie og Dundee blev 5'er med lige efter Sophia og Johanne og Aurora blev 7'er med 68%. Samlet rakte det til en holdsølv til kat 2 pigerne.

Kat 1 ponyerne gjorde også rent bord i dag. Alexander var tøt på den magiske grænse på 80 %, men måtte "nøjes" med 79,505%, Sophis og Harlekin opnåede over 76 %, Silke og Dundee opnåede over 74% og Dagmar og Campari over 70%. Der var efter disse ridt absolut ingen tvivl om ,at de danske kat 1 ryttere skulle øverst på skamlen for at få guldmedaljerne.

Konkurrencens tredje dag - de individuelle medaljer.

Kat 2 ponyernes individuelle medaljer afgøres i PRM programmet. Her viste de danske ryttere at de havde rystet alt nervøsitet af sig. Det resulterede i at særdeles god ridning, hvor Cecilie K Hansen og Weber som klassens sidste rytter snuppede guldmedaljen og blev Nordisk Mester med et ridt til 71,3 %, sølv gik til den svenske rytter Elsa Ottosson på den tidligere danskejede pony Don Chocolo, men bronzemedaljen tilfaldt Sophia Boje Obel Jørgensen og Cascadura med 70,2 %

Kat 1 ponyernes individuelle medaljer afgøres i Pony Kür. Dagens spænding gik i denne klasse på om Alexander nåede den magiske grænse på 80 %.  Hvor var de bare gode alle de danske ryttere som også på denne dag alle lå i front.  Alexander blev en meget værdig Nordisk Mester med  hele 79,8 %, men var over 81 hos 2 dommere. Sophia og Der Harlekin fik sølvmedaljen med 76,2% og Silke Andersen og Dundee fik Bronzemedaljen med 74,6%