< Tilbage

NBC i Kristiansand 2014, Hold Guld Regn26-06-2014 - 20:30

Mere Hold Guld i Hus, til Kat.  1 pigerne

Nordisk guld i dressur for kat. I-ponyer blev fredag sikret af de danske ponyryttere ved NM i Kristiansand i Norge

Efter 1. afdeling af holdmesterskabet for kat. I-ponyer ved NM i dressur i Kristiansand lå det danske landshold i front inden 2. og sidste afdeling fredag. Og Anne Sofie Kystol Knudsen, Natalie Hering, Louise F. Christensen og Sandra Aagaard Hyrm levede op til favoritrollen og red det nordiske guld i hus.
Startskuddet til 2. afdeling, der skulle rides i det individuelle program, gik kl. 8 fredag morgen. Første dansker på banen var Anne Sofie Kystol Knudsen på Modderbeek's Flo, og dommerne bedømte programmet til 66,171 %. Natalie Hering og Klinsmann fik 66,951 % for deres program, mens Louise F. Christensen og Vegelins Goya igen leverede en pragtpræstation med klassens bedste program til 72,976 %. Sandra Aagaard Hyrm og Der Harlekin var sidste danske indslag på banen, og dermed lå presset om at sikre guldet på deres skuldre. Den opgave tog ekvipagen på sig og leverede et program til 72,561 %.
Hermed fik danskerne et resultat på 212,414 point i 2. afdeling, og med samlet 424,261 point kunne holdet modtage guldmedaljerne. Sølvet gik til Sverige med 412,436 point, mens Norge fik bronze med 412,127 point, og Finland blev nr. 4 med 402,291 point.
Louise F. Christensen og Vegelins Goya vandt klassen, mens Sandra Aagaard Hyrm og Der Harlekin blev nr. 2. Natalie Hering og Klinsmann sluttede som nr. 10, og Anne Sofie Kystol Knudsen på Modderbeek's Flo blev nr. 13.
Det individuelle nordiske mesterskab afgøres lørdag, hvor der skal rides kür.




Der var pres på de unge danske ryttere fra starten af holdkonkurrencen ved det uofficielle nordiske mesterskab i dressur for kat. II-ponyer, da danskerne havde sat sig på fire af fem topplaceringer i den indledende klasse, der var blevet afviklet onsdag.

Holdmesterskabsklassen startede torsdag klokken 10, hvor Emilie Bryde Thrane og Lasco fik den tvivlsomme ære at indlede klassen. Den opgave klarede ekvipagen dog flot med et program til 71,154 %. Anden danske ekvipage på banen var Sara Aagaard Hyrm og Moelgaards Montana, og her blev det til et fint team-program, som dommerne bedømte til 70,949 %. Sandra Gottlieb Lyngø og Højvangs Bondeo blev belønnet med 70,385 % for deres program, mens sidste dansker Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji leverede klassens bedste program til 73,564 %.

Guld til danskerne
Tre nationer var til start i holdklassen, og med samlet 215,667 point var der ingen tvivl om, at guldet gik til Danmark. Sverige fik sølv med 202,821 point, mens bronzen gik til Norge med 184,282 point.

Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji leverede klassens bedste resultat, mens Emilie Bryde Thrane og Lasco sluttede på en individuel 2. plads. Sara Aagaard Hyrm og Moelgaards Montana blev nr. 3, og Sandra Gottlieb Lyngø og Højvangs Bondeo endte på 4. pladsen.

Seks nordiske mesterskaber i Kristiansand
De nordisk/baltiske mesterskaber i dressur og paradressur afvikles i Kristiansand i Norge fra den 25. – 29. juni. Danmark stiller med landshold i dressur for seniorer, ungryttere, juniorer og pony (kat. I og II), mens fire paradressurryttere i hhv. grad III og IV skal repræsentere Dannebrog.

resultater her

 

< Tilbage