< Tilbage

NBC 2015 i Aalborg29-06-2015 - 07:23

De Nordiske Mesterskaber 2015 i Aalborg blev total succes for dansk pony dressur, som fik holdguld i begge kategorier. De individuelle guld og sølvmedaljer gik ligeledes til de danske piger. Kun en enkelt svensk kat 2 ponyrytter fik en Bronzemedalje, hvorimod bronzen i kat 1 også gik til Danmark. 

SÅ FLOT GÅET PIGER. VI ER STOLTE AF JER. 

Guldfeber i Aalborg! 

Sådan skriver ridepressen om os. Og det er der god grund til. For hvor var i bare gode allesammen.

 

TRÆNINGSSAMLING OP TIL NM 

Nordisk mesterskab begyndte for ponydressur holdet med en træningssamling i Hjallerup mandag den 22. juni. Her mødte de fleste op med deres ponyer, for at få pudset programridningen af foran landstræneren og holdlederen.  Kun de ryttere der havde været i Hagen weekenden op til, mødte op efter programridningen for at deltage i teambuilding og de sidste informationer før mesterskabet. 

Det blev en rigtig god dag. Berider Dennis Fisker havde sammen med rytterne en overraskelse til Landstræner og Holdleder. Det var at kat 1 og kat 2 holdet skulle male et billede af henholdvis landstræner og holdleder. Ikke et portræt.- Men som de kunne se dem som pony/hest.  Man må sige, at der virkelig blev gået til penslerne  på bedste teambuilding maner, og pigerne fik vist, at de også har andre talenter end ridning. Der kom 2 flotte billeder ud af det, som blev overrakt en overrasket landtræner og holdleder under middagen. 

Middagen blev også et teambuildingprojekt sammen med kok Henrik Bjørklund. Pigerne fik et oplæg om vigtigheden af at spise de rigtige måltider med de rigtige råvarer, på de rette tidspunkter. Det er specielt vigtigt når man er til stævner. 

Efterfølgende blev det et fællesprojekt at få lavet middagen. 

Et super godt initiativ. Vi takker Hjallerup Rideklub, Dennis Fisker og kok Henrik Bjørklund. 

 

OG NU TIL NORDISK MESTERSKAB

Efter træningssamlingen mødte rytterne tirsdag middag velforberedte op til staldene i Aalborg, hvor første dag altid er lidt hektisk indtil alle er på plads. I år var vi i stald med hele det danske hold fra pony, junior, young til U-25, senior og paradressurrytterne. Der blev hurtig skabt en god stemning, som kun blev bedre som dagene gik, da vi i alle kategorier havde mange medaljer at fejre. 

Derudover havde Stævnearrangøren Sportsrideklubben Aalborg virkeligt lavet et fantastisk program med sociale arrangementer hver aften.  I det hele taget var det en kæmpe oplevelse at deltage i dette mesterskab, hvor alt fungerede perfekt på en fantastik velorganiseret stævneplads. Heldigvis havde mange taget turen til Aalborg for at se og mærke den gode stemning, og endnu flere havde mulighed for at se begivenhederne hjemmefra gennem Dreamsport.dk. 

Onsdag fik alle ponyerne set og redet på begge konkurrencebaner, og alle gik glat gik gennem vet check. 

Om aftenen var rigtig mange på besøg hos Helgstrand Dressage, hvor der var rundvisning i de flotte faciliteter, og hvor flere heste blev vist under rytter. Der var valgt  heste på forskellig uddannelsestrin, fra de helt unge 3-års til grand prix heste. 

Torsdag

Torsdag var første stævnedag, hvor kat 2 red en opvarmningsklasse i PRI. Enkelte ponyer blev noget forskrækket over de store kameraer som stod tæt på banerne. Det gik især ud over Silje Toftgaard og Barnhoeves Arthur, fordi Arthur pludselig blev voldsomt forskrækket over at blive filmet af så stort et kamera. 

Ellers gik det rigtig godt for kat 2 pigerne, hvor Anne Sophie Gerstorf Sørensen og Jumanji blev 1'er. Frederikke Blichfeld og Weber af Kongshøj blev 2'er og Caroline Falkenskov og Traeumer blev 3'er. 

For kat 1 var torsdagen PRT første afdeling af holdmesterskabet. Det gik rigtig godt for det danske hold, hvor specielt Louise Fauerholm Christrensen med vegelins Goya og Sara Aagaard Hyrm med Der Harlekin B lå tæt i spidsen af klassen. Sara blev 1'er og Louise 2'er. Også Natalie Hering og Da Vinci  viste gode takter og endte som 4'er. Victoria Christine Hanssen og Campari W blev 7'er. Et rigtig godt udlæg af holdet, som jo også skal ride godt om fredagen for at være sikker på at guldmedaljerne er hjemme. 

Torsdag aften var der reception for rytterne i Musikkens Hus i Aalborg, hvor viceborgmester og formand for Sportsrideklubben Aalborg Gitte Bruhn holdt tale. Efterfølgende fik de lejlighed til at høre enkelte operette numre, fremført af en rigtig dygtig operasanger ledsaget af en dygtig pianist. 

Fredag er hold GULD medalje dag Laughing

Det er skønt at være holdleder og landstræner sådan en dag. 

Kat 1 pigerne fortsatte den sikre linie i fredagens PRM ,og sammenlagt med resultatet i PRT er resultatet til Holdmedaljerne. Det meget sjældne resultat blev denne dag en realitet. Louise Faurholm Christensenmed Vegelins Goya og Sara Aagaard Hyrm med Der Harlekin B opnåede ved de 3 dommere samme point, og var dermed begge individuelle vindere af klassen, Natalie Hering og Da Vinci blev 3'er og Victoria Christine Hanssen og Campari W blev 4'er. 

Med de flotte ridt var der ingen tvivl. DANMARKS KAT 1 PONYDRESSUR HOLD BLEV VÆRDIGE NORDISKE MESTRE. 

Kat 2 pigerne ville ikke stå tilbage for de lidt større ponyer. I fredagens holdmesterskabsklasse PRT red de sikre programmer, som medførte at Anne Sophie Gerstorf Sørensen og Jumanji blev 1'er Frederikke Blichfeld og Weber af Kongshøj blev 2'er og Silje havde fået bedre styr på Arthur og blev 3'er, Caroline Falkenskov og Traeumer blev 6'er. 

Og med de flotte ridt var der ingen  tvivl. DANMARKS KAT 2 PONYDRESSUR HOLD BLEV VÆRDIGE NORDISKE MESTRE. 

Fredag aften var der fællesspisning og rytterfest i det store telt "Mortens Kro". Desværre var rytterunderholdningen, hvor de enkelte lande skal optræde, lagt sent på aftenen. Ponyrytterne kunne derfor ikke deltage, da de skulle hjem i seng i ordenlig tid, da de skulle være friske til de individuelle finaler, der blev redet lørdag morgen. 

 

Lørdag er individuel GULD, SØV, og BRONZE medalje dag. Laughing

Vi kan næsten ikke få armene ned. Hvor er det bare flot. 

Dagen startede med Kat 1, som rider om de individuelle medaljer i FEI KÜR. 

Kan man ønske jeg nogen bedre rækkefølge end den vi så ved dette mesterskaber. Louise og Goya trak det længste strå i denne klasse og vand GULDMEDALJEN. Sara og Harlekin fik SØLV og Natalie og Da Vinci fik BRONZE. nr 4 blev Victoria og Campari. 

Kat 2 ponyerne gjorde det næsten lige så godt. GULDMEDALJEN gik ikke uventet til Anne Sophie og Jumanji, SØLVMEDALJEN gik til Frederikke og WEBER. Bronzemedaljen hentede Amanda Barnestram Olsson og Daylight hjem til Sverige

Caroline Falkenskov og Treaumer blev 5'er og Silje og Arthur blev 8'er. 

 

Et fantastisk Nordisk Mesterskab hvor de sportlige resultater er så flotte. 


Tak til

- ECCO for de flotte holdsko

- Nathalie Horse Care for det flotte sæt sorte ridebukser og syren cardigan

- Rideforbundets tøjpakke fra Kingsland er sponseret af SYDBANK


Se alle resultaterne her

 

 

 

 

 

< Tilbage