< Tilbage

EM 2015 i Malmø- En kæmpesucces for dansk ponydressur. 11-08-2015 - 16:49

Det danske ponydressurhold vandt holdbronze i en meget tæt konkurrence til England og Tyskland. Og Sara Van Deurs Petersen og Farbenfroh tog den individuelle Bronzemedalje i FEI Freestyle.

Sidst en dansk pony dressur rytter fik individuel EM medalje var i 1999, hvor Lisbeth Sejerskilde og Cha Cha fik en Bronzemedalje. Dengang var det også i Sverige, men på Strømsholm. 

Godt gået piger. Det har været en fornøjelse at følge jeres præstationer. 

 

Årets EM er veloverstået, og Dansk Ponydressur kan ikke andet end at smile over hele femøren. Hvor har det været en fantastisk oplevelse ved dette års EM i Malmø. 

 

Openingsceremoni

Optakten til årets mesterskaber var Openingsceremonien, som i år blev afholdt midt i Malmø by. Alle holdene gik i position efter soldater i gamle uniformer. Vi startede fra Hotel Clarion, hvor mange ryttere boede, og gik til det gamle rådhus på torvet i Malmø. Al trafik blev stoppet, og mange stoppede op for at følge os. På Rådhuset blev vi budt velkommen af viceborgmesteren, og budt indenfor til en reception. En rigtig hyggelig openingsceremoni, hvor alle deltagere fik lejlighed til at se det flotte rådhus, og alle fik hvad de kunne spise.

 

Holdkonkurrencen blev meget spændende

Onsdag og torsdag var der Holdkonkurrence. Men allerede tirsdag var der trukket lod om nationsrækkefølgen. Danmark skulle starte som nr. 2.

Onsdag havde vi EM debutanterne Sara Aagaard Hyrm/ Der Harlekin B og Louise Faurholm Christensen/ Vegelins’ Goya på banen. Begge red nogle flotte sikre programmer med gode procenter. Sara/Harlekin fik 72,897% og Louise/Goya fik 73,487%. De lå begge i front efter førstedagen konkurrence. Det var en god udgangsposition for torsdagens anden holdkonkurrence dag, - og det så flot ud på resultattavlen.

Torsdag lagde Karoline Rohmann og Adriano B flot ud med et super flot program til 73,744%, som gjorde at  Danmark efter 3. omgang fortsat var i front.

Inden 4. omgang med de sidste holdryttere var det en kendsgerning, at Danmark, Tyskland og England lå så tæt i toppen, at sidste holdrytter ville være afgørende for udfaldet af medaljerne.

I den afgørende sidste runde var Danmark først på banen med Sara Van Deurs Petersen/Farbenfroh. Det skal ingen hemmelighed være, at vi alle gispede, da Farbenfroh lavede taktfejl i fri trav. Bortset fra det, gik han bare så fantastisk godt. Heldigvis syntes dommerne også det, og han og Sara opnåede 74,128%.  Nu skulle vi bare vente og se til, at rutinerede Phoebe Peters og SL Lucci kom på banen. Lucci gjorde absolut ingenting forkert, og dommerne kunne lide hvad de så. Så det engelske par fik hele 80,077%. Det skulle vise sig, at det var tilstrækkeligt til at løfte det engelske hold fra 3. pladsen til guldmedaljen. Sidste rytter i klassen var tyske Nadine Krause med Cyrill WE. Nadine red et sikkert og fejlfrit program, hvilket dommerne honorerede til 75,769%, hvilket rakte til sølvmedaljerne.

En fantastisk spændende holdkonkurrence, hvor kun marginalerne var afgørende for holdmedaljerne.

England fik Guld med 222,872

Tyskland fik Sølv med 222,231

Danmark fik Bronze med 221.359

 

For sjovt skyld kan man jo regne på, hvordan det havde set ud, hvis alle 4 ryttere talte med i holdkonkurrencen. For så var Tyskland blevet 1’er, Danmark 2’er og England 3’er.

Holland, som så ofte har indtaget podiet, måtte i år tage til takke med 4. pladsen.

Se resultatet for holdkonkurrencen her 

Se det individuelle resultat af klassen her

 

Individuel medalje i PRM. -Tæt på.

Fredag og lørdag var forbeholdt kampen om de individuelle medaljer i det tekniske program, som vi i Danmark kalder PRM. Alle deltagere får mulighed for at deltage, og lodtrækningen til startrækkefølgen er uden seedning.  For os betød det, at kun Karoline Rohmann og Adriano skulle starte fredag, de øvrige 3 om lørdagen. Karoline red igen et fint program, hvor der desværre indløb et par fejl. Det blev honoreret til 72,561%, hvilket i det samlede resultat rakte til 10’ende pladsen.

Lørdag viste EM debutanterne Sara Aagaard Hyrm og Louise Fauerholm Christensen fortsat gode takter, med stabile programmer. Louise og Goya opnåede 73,659%,  hvilket rakte til en delt 5’te plads sammen med tyske Lana Raumanns/ Den Ostriks Dailan. Sara og Harlekin opnåede 72,634% og en 8’ne plads plads.

Sara Van Deurs Petersen og Farbenfroh skulle på banen som en af de sidste. Desværre satte regnen ind lige som Sara skulle ride om banen før start. Da hun kom til tilskuerpladserne, var det på det uheldige tidspunkt, hvor paraplyerne bliver sl[et op. Farbenfroh blev forskrækket og standsede op. Selvom Sara fik styr på han, blev han lidt spændt, specielt i de første øvelser. Det blev til 73,707% og en 4’de plads.

Flot af de danske ponyryttere, som alle er i top 10. - Og en lige ved og næsten medalje til Sara og Farbenfroh. 0,050 havde hun op til bronzemedaljen.   

De 18 bedste fra PRM går videre til søndagen FEI PONY FREESTYLE, -det vi i Danmark kalder Kür. Dog kun 3 fra de lande hvor alle 4 har kvalificeret sig. Det betød at Karoline Rohmann og Adriano måtte sorteres fra, selvom også dette par havde klaret sig så flot med høje procenter.

 Se resultatet her 

 

 

FREESTYLE gav Sara og Farbenfroh BRONZEMEDALJEN.  

Søndag lukkede og slukkede dressurrytterne hele dette års Europamesterskaber. Sent søndag eftermiddag gik konkurrencen i gang. Heldigvis var alt publikum ikke gået hjem, og vi registrerede, at rigtig mange danskere havde taget turen over Broen for at følge konkurrencen. TAK FOR JERES OPBAKNING FRA TILSKUERPLADSERNE.

Louise Faurholm Christensen og Goya leverede et flot program til 75,625%, hvilket rakte til 5. pladsen i hendes debut ved EM. Sara Aagaard Hyrm og Der Harlekin fik 72,575% og en 10.plads, ligeledes i hendes debut ved EM.

Sara Van Deurs Petersen og Farbenfroh leverede varen, som den anden sidste rytter i klassen, og fik 77,825%, hvilket velfortjent rakte til Bronzemedaljen. FLOT SARA. Og stort tillykke til dig og dit team.

 

Et helt igennem dejligt EM, hvor de store ridenationer for alvor fik blik for de danske ponydressur ryttere.

Se resultat for Freestyle her

Følg med på siden. Der kommer flere billeder de kommende dage. 

 

< Tilbage