< Tilbage

DM 2017 og Finalen i Toppony Stilcup11-09-2017 - 11:06

​Hovgaard Rideklub ved Svendborg blev klubben, der igen i år afholdt det individuelle Danmarksmesterskab og Finalen i Toppony Stilcuppen.

 

Med 3 ugers varsel måtte mesterskabet flyttes, da der var heste med kværke på Vallensbæk Ridecenter, hvor Mesterskabet ellers skulle være holdt. 

 

Selvom Hovgaard efterhånden har en rutineret stævneadministration, er det alligevel noget af en kraftpræstation, at de med så kort varsel fik mesterskabet arrangeret. For der manglede ikke noget i afviklingen af mesterskabet. Klasserne gik til tiden, og udover medaljer, dækner og æresbånd fra Rideforbund og Toppony, havde klubben formået at få sponsorer til alle klasserne og mange flotte sponsorgaver.

 

 

​Agria Dansk Rideforbunds Mesterskab sponseret af Julianelyst

 

Det blev igen i år et mesterskab med rigtig mange, der havde opnået kvalifikationskravet til at kunne starte Mesterskabet.

 

Det var absolut et mesterskab, hvor kvaliteten er høj. Enkelte havde det lidt svært på banerne, hvor ponyerne blev spændte, og ekvipagerne derfor ikke fik vist deres optimale potentiale. 

 

I år var det første gang, at der ved kat 3 også indgik stilbedømmelse som talte 50%. Det betyd at klasserne udover dressurdommernes almindelige bedømmelse, også blev bedømt af 2 beridere, som tog sig af stilbedømmelsen af rytterens indvirken og harmoni. 

 

Kat 1 havde 37 startende ekvipager. 

​Af de 37 startende gik de 24 bedst placerede efter fredagen PRT, videre til lørdagens PRM. Og fra lørdagens PRM gik de 15 bedste videre til søndagens Kür finale. Mesterskabet afgøres ved sammenlægning af alle 3 dages ridt.

 

Årets Danmarksmesterskab blev en snert kamp mellem EM rytterne Sara Aagard Hyrm/ Der Harlekin B og Sofie K Hansen / Prince of Glory.

 

Sara var i front de 2 første dage med rigtig flotte ridt, tæt forfuldt af Sofie. Men i Kürfinalen havde Sofie fået Prince of Glory  i "dansemood", og lagde sig i front i denne klasse. Det var dog ikke nok til at slå Sara og Der Harlekin B, som velfortjent blev årets Danmarksmester.

 

Sølvet gik sikkert til Sofie og Prince, og Bronzen tog Claudia Kjær og Adriano B sig af. De havde ligget som 3'er alle 3 dage. Rigtig flot af Claudia at kunne få bronzemedaljen. Hun har ved de sidste CDI stævne leveret ganske flotte præstationer, og var reserven på EM holdet. 

 

​Kat 2 havde 30 startende ekvipager. 

Mesterskabet afgøres på samme måde som kat 1'erne. Årets kat 2 danmarksmester blev meget sikkert Alexander Yde Helgstrand og Jumanje, som med 3 stabile ridt mellem 71 -73 % sejrede alle 3 dage. Sølvet tog Cecilie K Hansen og Weber Af Kongshøj sig af, også med ridt over 70%, tæt forfulgt af Frederikke Gram Jakobsen og RS Proud Mary, som også viste rigtig gode takter med stabile ridt. 

 

​Kat 3 havde 15 startende ekvipager.

Det var et rigtig spændende mesterskab, hvor der for første indgik stildommer karakterer. Det må siges at være et rigtig godt tiltag. Helt klart så vi i år langt pænere rytterindvirkninger, og langt flottere harmoni mellem rytter og pony. Dejligt at se, at de små ryttere virkelig gjorde sig umage for at ride deres små ponyer korrekt, og rart at se, at rytterne korrekte opstilling og indvirken blev belønnet. 

 

Danmarksmester blev Maja Emilie Leth og 20-årige Magic Manipu, som vandt begge afdelinger i Mesterskaber. Sølvet gik til Josephine Gert Nielsen og Schiwago og bronzen til Søs Normann Svendsen og Spinelly. 

 

​Top Pony Stilcup. 

​15 ekvipager som havde kvalificeret sig ved årets kvalifikationsstævner rundt omkring i landet, mødte til den endelige finale. 

 

Vinderen blev Cecilie Bellham på kat 3 ponyen Chopins Gilbert. Cecilie var 1'er begge dage. 2'er blev Astrid Würtz Green Andersen på  kat 1 ponyen Golden Boy. 3'er blev Margaretha Rosenkilde på  kat 1 ponyen Tackmann's Hochgenuss. 

 

Tillykke til alle medaljetagere og tak til alle deltagere for et rigtig godt DM. 

 

 

< Tilbage