< Tilbage

Rebecca Sylvest "Mit første internationale stævne" 18-04-2017 - 11:36

I starten af April 2017 deltog Rebecca Sylvest i CDIP Lake Arena i Wiener Neustadt - det var hendes første internationale stævne - her er hendes dagbog.

Historien om mit første internationale stævne 


Torsdag d. 6/4-17
Torsdag eftermiddag kørte mine forældre og jeg ud til Centrum, som står opstaldet i Hvalsø. Her red jeg undervisning hos min træner Nanna Merrald. Da vi var færdige med at ride, gik turen til Gråsten, hvor vi mødtes med Laura, Sophia og deres familier. Her skulle vi og hestene overnatte, inden den lange tur helt ned til Østrig.

 

Fredag d. 7/4-17
Bip bip, vækkeuret ringede og klokken var 03.00. Så var det op og afsted. Kl. 04.00 kørte vi fra Gråsten, og så startede turen mod Østrig. Turen var meget lang, især fordi vi sad stille i kø i 2 timer. Vi skulle overnatte tæt på München, hvor vi så mødtes med Claudia og hendes familie. Her hyggede ponyerne resten af dagen, og vi andre slappede af og gik tidligt i seng, så vi var klar til endnu en køredag.

 

Lørdag d 8/4-17
Lørdag morgen startede vi med at gå en god tur med alle ponyerne. Herefter kørte vi afsted omkring kl. 9. Vi var fremme ved Lake-Arena i Wiener Neustadt omkring kl. 15. Her fik ponyerne et par hvile timer i de flotteste omgivelser. Et KÆMPE sted med ca. 600 hestebokse, to kæmpe arenaer, 3 fede udendørs baner, en stor galopbane på omkring 800m og så var der den KÆMPE sø, nemlig Lake Arena. En helt lyseblå sø lige ved siden af banerne. 
Da vi havde fået ponyerne ind i stalden og havde pyntet flot op med flag osv., kørte vi videre for at finde vores eget hotel. Et lille fint hotel med de ting der var nødvendige. Så tog vi tilbage til stalden, hvor vi alle fik redet lidt, for at få køreturen ud af benene på ponyerne. Centrum var super sød, og virkede ikke påvirket af den lange køretur på vej herned. Bagefter tog vi ud og spiste alle sammen, hvilket var super hyggeligt. Så var det ud i stalden igen og sige godnat og fodre af. Bagefter tog vi hjem på hotellet og så i seng. 

 

Søndag d 9/4-17
Søndag var det op og i gang kl. 7, så spiste vi morgenmad og kørte derefter i stalden. En af de andre havde morgenfodret for os alle.

 

Så stod den ellers på formiddags ridning, rundt og se det hele og nyde det lækre vejr. Alle ponyerne virkede friske og veludhvilede ovenpå køreturen. Så kørte vi hjem til hotellet igen og spiste frokost og slappede af i et par timer. Nogle tog til Wien for at kigge lidt. Efter et par timer kørte vi tilbage til stalden for at pudse udstyr og gå en tur med Centrum. Vi gik udenfor og vejret var SÅ godt! Omkring 22 grader… Men da vi så går ind igen i mod stalden, opdager jeg at Centrum har tabt højre forsko. Åh nej. Vi fik så fat i staldmesteren og han ringede til stævnesmeden og han skulle være der inden for ½ - 1 time, super. 3 timer senere er han stadigvæk ikke kommet. Staldmesteren blev så sur på ham, at han i stedet ringede til sin egen smed. Her var kl. 20:30, smeden kom heldigvis kl. 21 og satte skoen på igen,

 

YES! 

 

Da smeden så var færdig med at sætte skoen på, var hoven meget varm, og Centrum var ikke helt rengående… Heldigvis havde vi Jonas med, som er dyrlæge. Så min far kørte hurtigt afsted til McDonald’s og hentede en masse isterninger. Så lavede mor og jeg en is bandage med et håndklæde og på den måde fik kølet hoven. Lidt efter lidt forsvandt varmen. Kl. 23 kørte vi hjem for at sove, for vi skulle jo tidligt op igen og til vettjek kl 8. 

 

Mandag d 10/4-17
Mandag morgen stod vi op kl. 5 og så ud i stalden og is bandage på igen. Kl. 6 gik vi med Jonas ud for at løbe med ham, for at se om han stadig haltede, det gjorde han ikke, puha. Så gik vi ind og flettede ham og gjorde ham flot til vettjek, og vi piger fra Danmark var alle ens i tøjet Centrum gik igennem vettjek uden problemer, og jeg kunne igen trække vejret og begynde at indstille mig til konkurrencen senere på dagen. Derefter kørte vi hjem og fik noget frokost, et bad og så tilbage og gøre os 100% klar, til det vi er kommet for nemlig konkurrencen. 
I mellemtiden er Jette Nevermann kommet. Så fedt at landstræneren kommer og kigger/hjælper. Jette hjalp mig på opvarmningen, hvilket jeg er super glad for! Alle danskere havde nogle gode ture og vi kom alle i top 10! SÅ sejt! Jeg red selv til 69% og placeret som nr. 5 og jeg er meget tilfreds med turen, også fordi at jeg var SÅ nervøs, da det jo var mit første internationale stævne. Og Centrum på 19 år han klarede det til rent 12 tal! Og så med alle de udfordringer lige op til.

 

Dagen sluttede med at vi alle var ude og spise, hvor vi også fejrede at Laura vandt dagens klasse. Det er egentlig meget sjovt at selvom man er konkurrenter, så er vi jo alle fra Danmark, og så holder vi meget sammen, og støtter og hepper på hinanden.

 

 

Tirsdag d 11/4-17
Tirsdag skulle vi starte som nr. 2 i klassen det vil sige kl. 09:08. Så vi stod op kl. 6 hvor vi så spiste morgenmad og derefter i stalden og gøre klar. Jette hjalp mig igen på opvarmningen, og i dag havde vi en endnu bedre tur. Jeg red til knap 71% og blev placeret som nr. 4! SEJE CENTRUM!!! Jeg er igen super tilfreds med dagens præstation. Alle danskere igen i top 10 og videre til kürfinalen i morgen… eller freestyle som de kalder det hernede 
Kl. 14 havde vi evalueringsmøde med Jette. Super at blive samlet og få at vide hvordan Jette synes, det er gået indtil videre. Bagefter gennemgik vi mit program på min IPad hvilket egentlig var meget fedt, til når jeg skal ride PRM næste gang. Så tog Jette hjem, da hun skulle ned til Belgien om et par dage, hvor nogle andre fra Danmark deltager.
Kl. 18:30 var der så lydprøve, bagefter tog vi hjem og fik pakket lidt. 
Faktisk brugte jeg det meste af min tid til at gå og hygge lidt om Centrum og gå nogle ture med ham. Jeg elsker at tilbringe al min tid med ham, han er jo min bedste ven


Onsdag d 12/4-17
I dag skulle vi ride kür, og klassen startede kl. 8. Centrum var dog rigtig frisk og glad for at høre sin kürmusik, så han blev desværre lidt for spændt og tændt inde på banen. Men hellere det end at han var doven, og ikke ville gå til ridning længere. At en 19 årig pony med en masse kilometer bag sig, holder sig så godt, er utroligt synes jeg. Jeg red til knap 72% og blev placeret som nr. 8

 
Alle danskere var i dag til præmieoverrækkelse, og så fik vi taget nogle fede billeder udenfor bagefter. Af hele holdet, ryttere, ponyer, forældre og søskende.

 

Så fik vi pakket sammen og læsset ponyerne, ca. 1500km hjem, og vi er alle trætte. Jeg tror at jeg kommer til at sove lidt på vejen hjem… 

 

Set tilbage på turen så har det været den fedeste oplevelse, og jeg er SÅ glad for at jeg fik muligheden for at komme med. Det har været så lærerigt og virkelig en tur jeg aldrig vil glemme! 

 

Tusind tak til teamet bag, og alle der var med på denne fantastisk tur, og var med til at gøre den til noget helt specielt!

 

Rebecca og Centrum

 

 

< Tilbage