Vinder af ECCO CUP kat 1 2017
Sofie Hansen og Prince of Glory
Vinder af ECCO CUP kat 1 2017
Sofie Hansen og Prince of Glory
Vinder af ECCO CUP kat 2 2017
Alexander Yde Helgstrand og Jumanji
Vinder af ECCO CUP kat 2 2017
Alexander Yde Helgstrand og Jumanji

ECCO CUP finalerne 2017 blev flot afviklet af Uggerhalne Sportsrideklub.
Da Middelfart Rideklub tidligere på året, gav Rideforbundet besked om, at de lukkede alle deres aktiviteter ned, incl ECCO CUP finalerne, blev alle en smule betænkelige. For hvem skulle kunne løfte denne opgave, som traditionen tro, er planlagt til 1. weekend i december.

Heldigvis byd Uggerhalne Sportrideklub sig til, og Uggerhalne folkene beviste endnu engang, at de altså magter rigtig mange flotte hestearrangementer.
Hvor er det fantastisk, at få lov til at se god ridning i de rammer som Helgstrand har skabt for klubben. Og det var en fornøjelse, at opleve det engagement, som sekretariat og alle hjælperne udviste.

Det var rart at kunne side i klubbens varme cafeteria, med udsyn over konkurrencebanen. Cafeteriet gjorde sig rigtig godt bemærket med rigt udvalg af forskellige sunde retter og hjemmebag, og ikke mindst de store kander med gratis kaffe/the. Så man kunne hele tiden få fyldt op.

Fællesspisning i bedste julefrokost stil.
Uggerhalne Sportsrideklub havde ligeledes arrangeret fællesspisning lørdag aften, hvor rigtig mange havde tilmeldt sig. Så Helgstrand Dressage Vip Lounge, blev pænt fyldt op. Der blev serveret traditionel julemad med et twist af nordjyllands egnsret. Risalamanden manglede heller ikke.
Aftenens clou var en holdkamp på Kinnerupheste. Specielt holdet, der bestod at 2 ponyryttere og landsholdtræneren og international dommer Kurt Christensen, fik en overraskende vinder. Det blev nemlig Kurt Christensens hold, – måske fordi at Jette undervejs ikke kunne styre hesten, da hun var ved at dø af grin.
Også holdet, der bestod af familien Helgstrand vakte spænding. På voksensiden var det Andreas og Ulf Helgstrand. På børnesiden Alexander og William Helgstrand. Ikke uventet vil nogle måske sige, var det far Andreas og søn Alexander, der kom først over stregen. Men lillebror William og farfar Ulf gav dem kamp til stregen, da Ulf med et lille ekstra puf, fik gang i den ædle ganger.

Et rigtig sjovt indslag på en hyggelig julefrokost, i en rigtig god stemning.

Præmieoverrækkelsen blev flot og festlig markeret.
Det hører bestemt med, at ECCO Finalernes vindere bliver hyldet for deres præstationer.
Det havde Uggerhalne også sørget for, at de blev på en rigtig god måde.
Alle finalisterne, som var efter de 3 første, fik lejlighed til at ride en præsentationsrunde. Herefter kom de ind til fods efter de 3 førsteplacerede, og blev stillet op i forlængelse af dem. Det var rigtig festligt, og alt foregik uden panik for ponyerne.

Årets ECCO Cup vindere.
For kat 2 blev årets ECCO Cup vinder Alexander Yde Helgstrand, som begge dage havde lagt sig sikkert i front med Jumanji.
Samlet 2’er blev Frederikke Gram Jacobsen med RS Proud Mary. Frederikke lå ellers på en 6’te plads efter indleden klasse. Men en god kür blev udslagsgiven for det gode samlede resultat.
Samlet 3’er blev Sophia Boje Obel Jørgensen med Cascadura. Efter indledende klasse lå hun 2’er. Men Kür programmet bragte hende på en ned på plads nr 7. Så dor Sophia var det rigtig gort at få lagt godt ud.

For kat 1, blev årets vinder Sofie K Hansen og Prince of Glory. Det lå ikke lige i kortene, da Sofie og Prince efter indledende klasse lå som nr 4. Men Sofie fik rettet op på dette ved en godt gennemredet kür, som bragte hende i front af klassen, og samlet vinder af finalen.
Nr. 2 blev Rebecca Holm Sylvest med Centrum, der bliver 20 år til nytår. Centrum var vinder af den indledende klasse, men måtte se sig slået til 2.pladsen i Küren. Det blev en meget lille bitte margen på 0,024%, der skilte dem fra 1. pladsen i det samlede resultat.
3. pladsen gil til Cecilie Hedegaard og Strandgaardens Challenger. Cecilie lå på 2. pladsen efter indledende klasse, og som nr. 3 i søndagens Kür.


Om ECCO Cup Finalens sportlige præstationer, vil jeg frit efter min hukommelse citere, hvad international 5* dommer Leif Törnblad sagde i hans tale ved lørdag aftens fællesspisning.

"Vi har set ridning at meget høj kvalitet. Det er ridning på niveau blandt de bedste i Europa. Derfor skal i som ryttere ikke være kede af ikke at være lige præcis blandt de 3 første. For det er altså også rigtig flot ridning, der præsteres blandt de efterfølgende".

Se resultater her: http://online.equipe.com/da/competitions/22456