Danmarksmesterskab for klubhold i ponydressur.

Hvert år afholdes der i efteråret holdmesterskab for klubhold.

Danmarksmesterskabet for klubhold der sportligt et attraktivt stævne, hvor der er lejlighed til at pleje den gode holdånd. Det er en rigtig festlig begivenhed, hvor der også er tid til fest og sjove indslag.

Kvalifikationskrav for at kunne stille hold til Hold DM er:

DRF-mesterskab i klubholddressur for ponyer
Kvalificerede
Et hold består af 3 ryttere på 3 ponyer eller 4 ryttere på 4 ponyer.
Rytterne på holdet skal starte for samme klub.
Ingen rytter må starte på mere end ét hold.
Alle deltagende ryttere skal have dansk statsborgerskab.
Består holdet af tre ekvipager rides der LA4B, PRT og PRM. Består det af fire ekvipager rides der LA4B, PRI, PRT og PRM. Kvalificeret er ekvipager, der har opnået mindst 63% i det program, de skal ride til mesterskabet.
Kvalifikation til LA4B skal være opnået på c-plan i enten A- eller B-program. Ekvipagen må ikke have startet på b-plan inden stævnets rettidige anmeldelsesfrist.
Kvalifikation til PRI kan være opnået på enten C- eller B-plan.
Kvalifikation til PRT og PRM skal være opnået på B-plan.
Mindst en pony skal være kat.2 eller 3.
Holdet tilmeldes af den klub, der rides for, og sammensætningen skal meddeles den arrangerende klub senest ved rettidig anmeldelsesfrist. Herefter kan der kun foretages ændringer af holdet ved forfald. Hver enkelt rytter tilmelder sig på DRF-Go! det program, vedkommende skal ride. Der betales ét samlet indskud der dækker alle afdelinger af mesterskabet. Ryttere, der ikke går videre til finalen, har ret til uden yderligere indskud at ride en erstatningsklasse.

Se DRF's Dressurreglement her