< Tilbage

Årets første landsstævne i Herning med Landstrænerens øjne05-02-2016 - 09:21

Landstræner Jette Nevermann’s betragtninger efter årets første landsstævne i Herning!

Se også Henrik Kalstrups beretning under fanen "Stævner og Samlinger"

 

 

 

Herning Rideklub indbød til årets første pony landsstævne, - i år med en ny Cup, sponseret af Stald Magic, Ikast. 

Herning Rideklubs hal er en rigtig god mulighed for at komme til at ride i en hal der er så stor, at banen kan bygges op så man kan ride rundt om den. Det giver et godt indtryk af en international atmosfære og rammer. Det kan så også give nogle ryttere nogle udfordringer som blev løst mere eller mindre godt.

Nogle ponyer spændte sig og andre trykkede sig og gjorde det vanskeligt at holde ponyerne nok fremme. Det giver en værdifuld læring, og erindrer så rytterne på at ponyen skal være fremme og at de skal reagere på hjælperne hjemmefra. 

Årets første landsstævne er altid spændende. Her møder vi gamle kendinger (ponyer), med nye ryttere, samt helt nye ekvipager. En af de fantastiske ting med vore skønne ponyer er, at vi ser mange af de gode ponyer igen og igen med nye ryttere, det er altid en fornøjelse. En god og veluddannet pony er simpelthen guld værd. Man ser ofte hvordan disse gode rutinerede ponyer hjælper deres nye ryttere gennem programmet. Det kan også give nogle udfordringer, idet ponyernes rutine gør at de ”overtager” styringen lidt, og er foran sin rytter i øvelserne. Det bliver det ikke bedre af, så en af udfordringerne her er, at rytteren der lærer at kontrollere hele ridtet, og ponyen gør tingene på rytterens kommando. Samtidig er det altid interessant at møde helt nye ekvipager på landsstævne niveau, og se hvordan de klarer opgaverne.

Generelt skal der fokuseres mere på de halve parader. De halve parader er utrolig vigtige at ponyerne er lydhøre overfor, idet det er det der gør, at ridningen bliver bedre, samt er vigtig før øvelserne. Samtidig er det vigtigt at fokusere på at ponyerne er mere stabilt redet igennem, og de er ærlige på biddet, samt går for lette hjælpere. Endvidere er det vigtigt, at i arbejder meget på at ponyen runder og stiller sig rigtigt i øvelser og vendinger. De grundlæggende ting som takt og løsgjorthed er basis for alt andet og uden dette er på plads, bliver øvelserne heller ikke rigtige og kommer til at mangle kvalitet.

Generelt er det rigtig dejligt at se den fokus I alle har samt fornemme den glæde i har for jeres ponyer, - det er meget vigtig at bibeholde, også selvom det ikke altid går helt som planlagt. J

Rigmor og jeg glæder os til at følge jer alle i stævnerne fremover.

 

Jette Nevermann

Landstræner

< Tilbage